Igen jól látjátok lassan két hónap telt el az első bejegyzésem óta! Három hónap, mely alatt rengeteg gyönyörű és néhány fájdalmas emlékkel lettem tapasztaltabb az igaz szerelemmel kapcsolatban!

Közben rengeteget gondolkoztam a blog mottóján, annak mondandóján, és rájöttem, hogy bármennyire is tisztelem Exupéry-t a Kis Herceg miatt (mely a legszebb könyv, amit valaha olvastam), de most nem tudok vele azonosulni!

Az igazi szerelem az, amikor nem várunk cserébe semmi egyebet, "csak" hogy ugyanúgy szeressenek minket, mint mi szeretjük a másikat!
Az a pár olvasó aki megismer majd egy kicsit hamar rájön arra, hogy igenis hiszek abban, hogy a szerelem a legcsodálatosabb érzés a világon! Nincs annál szebb, mint amikor megtalálod azt az ember, akivel meg szeretnéd valósítani az álmaidat, és ő viszont szeret! Nagyon fontosnak tartom ugyanis a kapcsolatokban ezt a viszonosságot, és azt, hogy a két partner egyenlő fél legyen, közös döntésekkel, közös hibákkal, közös veszekedésekkel, és igen akár kölcsönösen irányítsák egy kicsit, ha a másik úgy igényli!

A bejegyzés trackback címe:

https://susufan.blog.hu/api/trackback/id/tr50528182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karpima 2008.08.19. 06:02:12

"A szerelem, ha igazi, mindig halálos. Úgy értem, nem célja a boldogság, az idill, a kéz a kézben, az andalgás, holtomiglan-holtodiglan virágzó hársfák alatt, melyek mögött a tornácon lámpa szelíd fénye világít, s az otthon dereng, hűvös illataival... Ez az élet, de nem ez a szerelem. Komorabb láng ez, vészesebb. Egy napon eljön életedbe a vágy, hogy megismerjed ezt a pusztító szenvedélyt. Tudod, mikor az ember már nem akar egészségesebb, nyugodtabb, kielégültebb lenni egy szerelemtől, hanem lenni akar, teljesen, a pusztulás árán is."

Írja ezt Márai!
Ezzel mennyire tudsz azonosulni?
Ezren és miló féle képpen róbálták már meg a szerelmet megfogalmazni. Egyáltalán lehet?
Tudom, h Te régóta gondolod azt h ez Az igazi! Hogy erre vártál! Nem kérdezem, h miért, ismerlek! De vajon tényleg az? És lehet h ez már csak az én kétejem, vagy az én bátortalanságom, mert nem merek ennyire határozottan állást fogalani. Ismersz!

Abban tudod egyetértünk, hogy a legszebb, és legboldogabb érzés megtalálni azt akit szeretsz, és viszont szeret. Vajon igaza van Márainak? Ez tényleg nem egyszerű? úgy tűnhet igaza van...

nkg 2008.08.19. 06:31:07

Én is ismerlek téged... Tudom, ha ez nem lenne olyan komoly, mint a másik, akkor már rég nem lenne... Szerintem ezzel te is egyetértesz!
Nem tudom hogy csak a te bátortalanságod-e (lehet), de neked azért a helyzeted is nehezebb...

Tudod jól Márait szeretem én is... Ez az idézet meg nem rólunk szól??? Nem épp ebbe a pusztító tűzbe menetelünk minden érzésünkkel, szenvedésünkkel, boldogságunkkal? Mintha épp te mondtad volna, h még soha senki miatt nem sírtál ennyit... Köszönhető kemény stílusomnak, még keményebb gondolataimnak, meg annak a helyzetnek, amibe sodortuk magunkat!
Annyira szeretném, ha már tisztán látnád te is a jövőd... Ha pedig egyenesen ugyanazt látnánk, háát...

Nem baj, az idő talán mindent megold... A lassú víz partos moshat, és talán a nehéz, kusza döntések és lépések is könnyebbé vállhatnak!

Karpima 2008.08.19. 07:50:10

Mi gondolsz miért épp ezt az idézetet ragadtam ki a könyvből?
Hogy rólunk szól-e? Igen és nekünk! :)

Ne aggódj!
Látni fogom, látni fogjuk, hogy ugyanazt-e? Kiderül! (tudom, hogy utálod :P)
“Annak, aki vár, az idő minden ajtót kinyit.”

nkg 2008.08.19. 08:06:45

A várban nincsenek ajtók... :P Meg az ajtónyitogatásban sokat segít, ha azt véletlenül nyitvahagyják egy kicsit...!!!

Tudod jól a mottóm türelem prücsköt teremt! Csak embert próbáló várni, mikor legszívesebben minden pillanatban a nyakadba bújnék.... :P
süti beállítások módosítása