nkg 2009.01.24. 23:26

Amíg élek én...

Azok akik ismernek, vagy akik csak már életükben egyszer is megfordultak Miskolc környékén azok valószínűleg tudni fogják miről akarok írni... Akik jártak már Diósgyőrben, azok tudják! Akik rendszeresen járnak az Andrássy útra, vagy valamelyik csarnokba azok érzik is...

 

De előbb húzzuk egy kicsit az időt! Tegnap úgy döntöttünk 2 kollégámmal, hogy hamarabb elszabadulunk a munkából! Mint utóbb kiderült ez az utóbbi idők egyik legjobb döntésének bizonyult... Ennek következtében találkoztunk egy kedves ismerőssel, egy olyan városban, ahol egyikünk sem fordul meg gyakran, elkerültünk egy 16 autót érintő hatalmas karambolt, és... És megnézhettem 2 új Macit!

Igazából szokás szerint az utolsó pillanatban sikerült beesnem! Ám már ekkor két kellemes meglepetés ért! Egyrészt nem kellett fizetni a medvelesért, másrészt egy nagyon kedves barát(nő) ugrott a nyakamba, hogy köszöntsön... És a meglepetések sora csak fokozódott... A barlangban ugyanis nem egyedül voltam, hanem legalább 700 másik emberrel... Mivel közöttük akadt dobbal, sőt légvédelmi szírénával!!! felszerelt bajtárs is, sejtettem hogy nem lesz rossz a hangulat! De igazán csak akkor jöttem rá, mikor a jégen nem macikat, hanem igazi véres/vérmes medvéket láttam!

Aki olyan rég jár hokimeccsre, mint én (nah jó nem olyan nagy idő az 10-12 éve) az még emlékszik azokra az időkre, mikor a csapatunk örült, ha 10-15ön belül maradt és bepofozott egy becsületgólt! SŐT!!! Emlékszik azokra az időkre is, amikor egy Volántól akár 30-33 gólt is kaptunk! Azóta azért változtak az idők... Már van pályánk, sőt fedett csarnokunk... Vannak saját fiataljaink és légiósaink, akik bár lehet, h semmivel sem tehetségesebbek, mint a régiek, de többet vannak jégen, ennek következtében jobban játszanak... És van a tegnapi nap...

A tegnapi nap, mely megint hozott egy kis változást... MJJSE-AVSC: 10-4. Aki az elmúlt 3 évben nem járt Miskolcon hokimeccsen az most biztos szerkesztőért kiállt! Pedig az eredmény stimmel... Gyorsan hozzáteszem, ez az AV nem az a volán... Tudják az, melyben az "A" csapatos fiúk játszanak! De az is igaz, hogy már ezek a Medvék, sem azok a macik, akik az elmúlt években voltak!

Tudom sokan fognak kinevetni! Még többen azt mondják majd, hogy előre iszom a medve bőrére... De tegnap bebizonyosodott az, amit eddig is sejtettünk! Az utóbbi években nem csak a magyar jégkorong erősödött meg, de hálistennek ezt a tendenciát követte az MJJSE is! És kiderült az is, milyen sokat segít az, ha egy csapatban a tehetséges magyar fiúkon kívül van 4-5 vérprofi légiós! Merthogy amit tegnap láthattunk, az egy kisebb csoda volt! A hoki ünnepe! Láthattunk egy olyan meccset, amiben nem ismertem rá saját csapatomra! Mentünk, robotoltunk, próbálkoztunk, szerencsénk vol, és helyenként nagyon jól játszuttunk! Tény, h az ellen több szempontból sem volt acélos (szerényebb játéktudás, sok sérülés, hitehagyottság...), de ez most kit érdekel, ha jól szórakoztunk!

Nah és persze nyertünk 10-4-re!

Aki nem volt ott sajnálhatja, nagy meccset hagyott ki!Uraltuk a pályát, nagy volt a hangulat, és még az általam oly hülyének tartott Zebi sem tudott elrontani semmit!

 

NYERTÜNK!!!!!

 

Ezek után jött a mai nap! A családi ünnepség ellenére az utolsó pillanatban eszünkbe jutott, h elugrunk a sportcsarnokba megnézni a "jótékonysági meccset". Alapvetően szeretelm ezeket a sörmeccseket, de ez már előre is különösen jónak ígérkezett, több ókból is:

- a kedvenc csapatom játszott a kedvenc csapatom ellen
- a bevételt is ők kapták teljes egészében...
- a sportcsarnokban, ahol azért tudni kell, h 500-1000 ember is baszottjó hangulatot tud teremteni!
- kispályás meccs volt!
- az előzetes hírek szerinte eljött volna néhány olyan legenda is, akikért már én is szorítottam, és legszebb sportélményeiket köszönhetem nekik!

Végül sajnos olyan számomra nagy nevek (igen fiatal vagyok, ezért nekem ők az "istenek", nem mondjuk a Salamon féle "aranycsapat"), mint Kulcsár, Egressy vagy Béla Király nem tudtak eljönni :(...

Ennek ellenére nem csalódtunk! Sokan, sok helyen lefogják ezt írni, így én csak egy pár szóban foglalnám össze! Ez az este a Diósgyőr ünnepe volt, és aki ott volt két dologban biztos lehetett este fél kilenc körül! Diósgyőrinek születni kell, de nincs annál csodálatosabb érzés, ha ezen nagy család tagjának vallhatod magad!

Hihetetlen hangulat (elég volt csak megnézni a srácok arcát... De az olyan nagy öregek is beleborzongtak, mint Veréb Gyuri... De az igazi elismerést szerintem Földvári arckifejezése jelentette!), hihetetlen sportemberek, akik még az aktív pályafutásuk, sőt jóval a nyugdíj után is eljöttek (Dobó Zoli Bácsi), voltak akik komolyan is vették a pörgést (Földvári), de olyanok is, akik az aktív pályafutás után is itt maradtak, és még mindig igazi Diósgyőriek lehetnének a pályán is (Vitya és Kiser)!

Persze a "maiak" sem voltak rosszak, különösen a kis Takács pörgött, nah meg a mókamester Stanic produkálta magát, illetve nagyott tetszett két U-15ös srác is...

A végén pedig a jól ismert rigmusok... Komolyan mondom az ember háta beleborsózik...

A legvégén a szokásos pacsi... És aztán!!! Aztán valami olyat láttam, amit sportembertől nagyon ritkán... Sőt eddig szűkebb hazámban még soha! Tóth Misi kért szót! Csapatkapitányként ez nem meglepő... De ha tudjuk azt is, hogy hivatalosan nem csak, h nem kapitány, de könnyen lehet, hogy még csak nem is diósgyőri játékos, már izgalmas a történet!

A mondandója pedig maga volt a csoda! Elnézést kért, ha csalódást okozott néhány szurkolónak, mert elment... De most itt van, és igyekszik bebizonyítani, hogy itt is van a helye! Misi! Ez szép volt, becsüllek érte, és bár nem mondom, h nem volt bennem egy kis tüske, de engem megvettél! Ez KORREKT volt és EMBERI!

Talán épp ez hiányzik a mai magyar fociból... És talán épp ez van meg ebben a CSAPATBAN!

Köszönjük ezt az estét...

Videt tessék megkeresni a BOON-on, hatalmas... Belinkelném, ha azt akarnám, h tudják van egy ilyen blog... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://susufan.blog.hu/api/trackback/id/tr89900505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liszi 2009.01.25. 01:57:39

Ez igen. Sokadszor bánom meg, hogy idén mindenről lemaradok...

Bandi_ta 2009.01.25. 15:24:21

@Liszi:

Év elején hoztál egy rossz döntést, de legalább következetesen kitartasz mellette.. :D
süti beállítások módosítása